Wednesday, 26 October 2011

Himpunan mini-mini lawak :)

INTERVIEW LANUN

Seorang lelaki yang kudung kakinya, tangannya bercangkuk dan bermata satu hadir dalam temuduga untuk menjadi lanun.

Penemuduga: "Bagaimana kaki kamu boleh kudung?"

Lelaki: "Cedera ketika perang dunia kedua"

Penemuduga: "Kenapa tangan kamu bercangkuk”

Lelaki: "Terpotong dengan pisau besar"

Penemuduga: "Mata kamu pula?"

Lelaki: "Suatu hari ketika hujan saya mendongak kelangit, lalu ada seekor burung menjatuhkan tahinya ke mata saya."

Penemuduga: "Adakah kerana itu mata kamu rosak dan hanya tinggal sebelah?"

Lelaki: "Bukan itu sebabnya, mata saya terkeluar selepas menggunakan cangkuk  untuk menyapu tahi itu. "



CERITA SERAM

Ini ada satu cerita dari sEorang kawan yang bekerja di Petronas Twin Tower.

Last week kawan saya ni balik lewat kerana nak ensure that servers dan PCs di office dia tak kena attack oleh CIH virus. Dia pulang dari pejabat kira-kira pukul 11.00 p.m. Dia bekerja di tingkat 8 bagunan itu dan hendak turun ke groundfloor. Bila dia masuk lift dia tekan G, lift itu tidak turun malahan naik dan berhenti di tingkat. Bila sampai di tingkat  pintu lift itu terbuka dan masuklah saorang gadis yang amat jelita. Dia tidak pernah lihat gadis sejelita itu. Kulitnya putih dan rambut ikar mayang serta berbau sangat wangi. Kawan saya ini berdiri dekat dengan pintu lift dan gadis itu berjalan terus kebelakang lift. Sejurus kemudian lift itu pun turun.

Ketika lift itu sedang turun kawan saya ini menikmatilah bau wangi gadis itu. Tetapi tidak lama kemudian lift itu berhenti dan lampu padam kerana black-out. Dia pun meraba-raba mencari butang loceng kecemasan lift itu. Ketika dia sedang maraba-raba itu tiba-tiba dia berbau suatu bau yang amat busuk.

Dalam kegelapan itu kawan saya itu terfikir macam-macam yang amat menyeramkan sehingga keseluruh bulu roma di badannya berdiri. Lututnya pun makin lemah dan berbagai perkara bergeligar di otaknya. Teringat dia akan keluarganya di rumah dan sebagainya. Peluh di badan sudah pun keluar dan kepala pun berpinar serasa akan pitam. Bau busuk itu maseh ada. Dalam kegelapan dan kesunyian itu dia rasa masa berjalan amat lambat sekali. Tiba-tiba lampu bernyala kembali dan lift pun berjalan semula menuju ke ground floor. Dengan rasa penuh cemas dan takut dia menoleh kebelakang untuk melihat samaada lembaga itu maseh ada atau tidak. Rupa-rupanya gadis itu maseh ada dan kali ini gadis itu tersenyum padanya hingga ternampak gigi-giginya yang amat cantek sambil berkata "I'm sorry, tadi I terkentut".

Sekian . Tamatlah satu kesah :)


copied from FACEBOOK . hehe , hope korg enjoy k ? BYE ...

Saturday, 22 October 2011

Masalah Disipilin Pelajar Di Sekolah ( Cerita Lawak )

Hye . Salam sejahterakan , apa khabarnye pun ... sekarang ini saye akan membincang-bincangkan mengenainye pun tentang masalah disiplin yang melandakan sekolahnye pun adoi . sekarang masalah disiplin makin berluas-luasa asa dikalangan pelajar-pelajar . mereka sangat-sangat tak takotnye aduhai pada guru-guru walaupun guru besar , walaupun badan guru itu kecik , mereka sangat tak takot kan . masalah ini juga dilaporkan kepada majlis bandaran nye hai adoi . polis pun campur tangan , kaki untuk masalah yang terjadinya kepada pelajar-pelajar kita sekarangnye pun adoi . jadi adakah masalah ini akan dipanjang-panjangkan nye pun . sampai bila lah masalah ini akan berterusan . jadi , marilah kita kan sama-sama aduhai pun mencegah masalah disipilin ini . masalah disipilin kanak-kanak ini pun bermula dari rumah , dari rumah bawa ke khemah , bawalah ke diri barulah kita berhemahnye pun . jadi , sama-sama lah kita menghadiri masalah PIBG dapat mencegahkan diri kita     , anak-anak sebelum terlambat . akhir sekali , si pendek-pendek si pendek harimau , panjang-panjang si panjang galah , kalau kita tak datang sekolah tak mau , marilah kita pergi sekolah ..

-kyox-

Friday, 21 October 2011

beast - fiction .. enjoys ok .. ^_^



Beast – Fiction
Ajik nan neol itji motago
modeungeol da mitji motago
ireoke neol bonaeji motago
oneuldo, O ~
dasi mandeureobolge uri iyagi
kkeutnaji anke aju ginagin
salgacheul pago seumyeodeuneun
sangsilgameun jamsi mudeodulge
saero sseo naeryeoga sijageun
haengbokhage utgo inneun neowa na
nega nal tteonaji motage baegyeongeun
chulguga eomneun jobeun bang an
amureochi anke nege kiseuhago
dalkomhan neoui gyeoteul
tteonagajil motae
urin kkeuchiraneungeon eobseo
ireoke nan tto ( Fiction in Fiction )
itji motago ( Fiction in Fiction )
nae gaseum soge
kkeutnaji anheul
iyagil sseugo isseo
neol butjabeulge ( Fiction in Fiction )
nochi anheulge ( Fiction in Fiction in Fiction )
kkeutnaji anheun neowa
naui iyagi sogeseo
oneuldo in Fiction
jigeum yeogin haengbokhan iyagideulbakke eobseo
neomu haengbokhan uri dulmanui iyagiga ireoke
(hyeonsilgwaneun dareuge)
sseo isseo jeomjeom
chaewojigo isseo
neoneun naegero dallyeowaseo angigo
pum ane angin neoreul naneun jeoldae nochi motae
urin kkeuchiraneungeon eobseo
ireoke nan tto ( Fiction in Fiction )
kkeunchi motago (Fiction in Fiction)
nae gaseum soge
kkeutnaji anheul
iyagil sseugo isseo
neol butjabeulge ( Fiction in Fiction )
nochi anheulge ( Fiction in Fiction in Fiction )
kkeutnaji anheun neowa
naui iyagi sogeseo, Oh ~
oneuldo in Fiction
dasi han beon deo malhajiman
jigeum neoneun nae yeope itdago
geureoke mitgo isseo nan
( hajiman Fiction ~ )
nan mokjeogeul irheobeorin jakga i soseorui
kkeuteun eotteoke mamuri jieoya hae
saranghae saranghae saranghae saranghae saranghae
i sae geuljaman
sseo naeryeoga mudyeojin pen nunmullo eollukjin nalgeun jongi wiro
haengbokhal sudo seulpeul sudo eobseo i iyagineun
jigeum nan neomunado haengbokhan
saenggage iyagireul sseujiman
modeunge baramil ppunirago
yeojeonhi ~
nan haengbokhangeol ( Fiction in Fiction in Fiction )
uri hamkkeingeol ( Fiction in Fiction in Fiction )
ije sijagingeol ( Fiction in Fiction in Fiction )
kkeuteun eomneungeol ( Fiction in Fiction in Fiction )

Hardcore Clothing . YEAH !!!



assalamualaikum .. ni lah baju2 kegemaran kami . kitorang mmg minat sgt dgn bju2 mcm ni sejak dari fom3 tpi tak tau nk bli kt mne . alhamdulillah , akhirnya dapat jugak kitorang bli setelah lme mengidam bju ni . jgn jelez ea kitorang ade ..  huhuh .  kalau korang nk bli jugak bole la order kt kami sehelai rm50 ^_^ .. dari kiri Crooz Mons Melt , Dropdead , Crooz Hate :D . ok la bro , papehal nk bli contact la kami ea .. salam , bye -kyox-

You can get CROOZ cloth in malaysia at :

Dolls Store
87 Basement , Jalan Bukit Bintang , Kuala Lumpur

OR

Iceboxx Skateshop
No. 3-32 , 3rd floor , City Plaza , Jalan Tunku Ibrahim , 05000 , Alor Setar , Kedah

OR

Rebirth Clothing Store
F13 Plaza Seni , Jalan Wong Ah Fook , Johor Bahru

OR

Joorue Shop
A-39-GB Jalan Prima Saujana 2/A
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

OR

Distro Republic
G-647 Ground Floor , 1Borneo Hypermall
Jalan Sulaman
88400 Kota Kinabalu Sabah East Malaysia

OR

Morning Rocket
16-1Dataran Dwitasik
Jalan Dwitasik Bandar Sri Permaisuri
56000 Cheras
Kuala Lumpur

sekian terima kasih :) -kyox-

Tuesday, 11 October 2011

Its me ........

assalamualaikum dan salam 1 malaysia . sbnrnya aku tak de bnde nk ckp psal diri aku . tpi dah ni blog aku , terpaksa cerita sebanyak sedikit psal diri aku . pertama skli aku nk prknlkn diri aku , MUHAMMAD AZIZUL ABDUL RASYID a.k.a KYOX ..orang slalu pgil aku 'kyox' dan aku tak tau dri mne dorang dpt  name tu . maybe muka aku ni mcm korea2 kot. haha ,, aku dilahirkn pada 20/12/1994 (17tahun) . muda lagi kan ??? haha .. impian aku sbnrnya nk buat sebuah band tetapi tidak tercapai lgi , semuanya didalam proses . hmm .. aku ni slalu kne buli ngn kwn2 aku .. sedih kn ??? haha ..  nk cite psal SPM ni , aku mmg takot sgt . sedar tak sedar tinggal berapa hari saje . klau bole nak habiskn cepat saje . masa itu sungguh cepat berlalu . huhhh ~ oke la guys , itu je la cite yg aku nk share kt korang . harap korang happy ea bce . BYE ~ MUAHHHH ... -kyox-